izle

Forebyggende tandpleje

tryghed

Gode huskeregler

  • Børst 2 gange dagligt med fluortandpasta
  • Brug tandtråd
  • Begræns brug af tandstikker
  • Regelmæssige tandeftersyn

For at bevare dine tænder pæne hele livet igennem, er det meget vigtigt, at du børster dine tænder grundigt 2 gange om dagen med fluortandpasta. Hos Dine Tandlæger anbefaler vi en fluortandpasta uden triclo-san fx Zendium. Triclosan er miljøskadeligt og unødvendigt i tandpasta. For de fleste er det en fordel at bruge en tandpasta med ekstra højt fluorindhold, 1400 -1500ppm, se på varedeklarationen. Det giver en bedre forebyggelse mod huller og kan også være med til at dæmpe isninger i tænderne.

Brug tandtråd flere gange om ugen – det forebygger huller og holder dit tandkød friskt og sundt.

Hvis du synes, at tandtråd er besværligt, kan vi i dag anbefale at bruge de nye "gummibørster" der bruges på samme måde som en tandstikker, gerne dagligt. De fås i 2 størrelser, og er en gangs. Er gode til at hindre dårlig ånde.

Brug kun tandstikkere, hvis tandlægen anbefaler det. Tandstikkere kan ramme tandkødstoppene, som på den måde slides væk og medfører luft mellem tænderne, hvilket kan give store skader i løbet af kort tid.

En anden vigtig ting er regelmæssige tandeftersyn og forebyggende behandling. Vi tjekker bla. for visdomstænder, parodontose og selvfølgelig huller eller begyndende huller. Læs mer om tips til sundere tænder.